Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Κεφτεδάκια

Υλικά

750 γρ κιμά

φρυγανιά τριμμένη

2 αυγά χτυπημένα

1 τριμμένο κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

λίγο ξύδι

αρκετό δυόσμο

αλάτι

πιπερι

ρίγανη

θυμάρι


Οδηγίες

Σε μια λεκάνη βάζουμε το κιμά, τα αυγά, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, και το ξύδι. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο θυμάρι.

Συνεχίζουμε το ζύμωμα, και προσθέτουμε σταδιακά την φρυγανιά τριμμένη όσο χρειάζεται για να γίνει μια καλή ζύμη ώστε να πλάθουμε εύκολα τους κεφτέδες.

Αφήνουμε για τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο. Σχηματίζουμε τους κεφτέδες με υγρά τα χέρια, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Ένας γνωστός και αγαπημένος μεζές με άρωμα καλοκαιριού. Και με μια χωριάτικη σαλάτα είναι ο,τι πρέπει Γελαστούλης

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails